Βρίσκεσαι:
 • Παρουσιαστές

Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος

 • 16/05/2014

   
  Είναι Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, από το 2000. Έχει σπουδάσει Θεολογία και Δημοσιογραφία.
  Κατά το παρελθόν είχε επιμεληθεί τις τηλεοπτικές εκπομπές:
  α. Σχόλια στο Ευαγγέλιο (2003 και 2004)
  β. Κοινωνία Αγάπης  (2005)
  γ. Η Εκκλησία κοντά στον Άνθρωπο (2009 και 2010)
   
   
   «Η ώρα της Εκκλησίας» είναι εβδομαδιαία ενημερωτική θεολογική εκπομπή εκκλησιαστικής επικαιρότητας με θέματα που αφορούν τις δομές και τις δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
   
  Προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 10 το πρωί και κάθε Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία (σε επανάληψη)
    
  Σκεπτικό της εκπομπής:  
   
  Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Θεολογία η Εκκλησία εμπεριέχει την Μαρτυρία, την Λατρεία, την Κοινωνία και φυσικά τη Διακονία.
   
  Μαρτυρία λέγοντας εννοούμε την διάδοση του λόγου του Θεού. Ομιλίες, κη­ρύ­γμα­τα, κατηχητικά και ό,τι άλλο πραγματοποιείται με σκοπό τον ευαγγελισμό του κόσμου.
   
  Η Λατρεία είναι πιο εύκολο να εξηγηθεί. Είναι τα ιερά Μυστήρια, η θεία ευχαριστία, η εξομολόγηση, το βάπτισμα και το χρίσμα, το ευχέλαιο, ο γάμος και η χειροτονία αλλά επιπλέον κάθε ιερή ακολουθία και ευχή εντάσσεται στην λατρεία της Εκκλη­σίας μας.
   
  Η Κοινωνία έχει να κάνει με την ενότητα των Χριστιανών και την επι-κοινωνία τους. Συνάξεις νέων, κατασκηνώσεις, προσκυνηματικές εκδρομές και πολλές ακόμα ευκαιρίες συμπνευματισμού και συναντήσεων.
   
  Η Διακονία, πάλι, είναι αρκετά αυτονόητη έννοια για την ορθοδοξία. Περιλαμβάνει κάθε δράση της Εκκλησίας μας που σκοπό έχει να βοηθήσει τον συνάνθρωπο. Ιδρύ­ματα, σχολεία, παροχές, φιλανθρωπικές δράσεις. Γενικώς, καθετί που συμβα­δί­ζει με το πρότυπο που έδωσε ο Θεάνθρωπος Κύριος πλένοντας τα πόδια των μαθητών του.  
  Όλα αυτά είναι Εκκλησία. Γι΄αυτό και η ώρα που διατίθεται για την πληροφόρηση των μορφών και λειτουργιών του χριστιανικού έργου, επιγράφεται «Η ώρα της Εκκλησίας».
   


Σελίδα

Copyright © 2012 Lamiastar. All rights reserved.